دانشگاه سیستان و بلوچستان

تاریخ: 26 اردیبهشت 1397

همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این مراسم که با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان زبان و ادبیات پارسی انجام شد، خانم دکتر خلیلی طی سخنانی در مورد لزوم برگزاری و گرامیداشت این روز گفت:

حماسه روایتی بلند و منظوم از رویدادهای فراعادی، نبردهای قهرمانی و پهلوی و دلیری های افتخار­آمیز حیات باستانی یک ملت و داستان چند وجهی از اساطیر، افسانه های پهلوانان، تاریخ و فولکور است. شکل اولیه حماسه، داستان سروده های شفاهی و پراکنده­ای است که از ذوق و استعداد بی نام و نشان ها و سرایندگان گمنام سرچشمه گرفته است. سیر تحوّل و گسترش سروده های حماسی، فضایل قهرمانی و پهلوانی را از حوزه محدود خاندانی و قومی به حوزه ملی می­کشاند و کنش قهرمانانه دستمایه تجلیل از پهلوان آرمانی یک ملت و نیاکان نامدار او و یادآوری افتخارات ملی می­شود.

شاهنامه، حماسه ملی ایران نیز روایت بلند و کاخ بی­گزند هویت ایرانی و گنجینه سرشار حکمت و تمدن و فرهنگ اوست که بوی خوش خرد و اندیشه و داد را در جهان می­پراکند و زمانی به وجود آمده است که ملت ایران به تجدید حیات ملی و یادآوری تاریخ شکوهمند گذشته خود نیازمند است .

حکیم بخرد؛ ابوالقاسم فردوسی، با پی افکندن کاخ بلند شاهنامه، داستان سروده های شفاهی و روایات مکتوب پیش از خود نظیر خداینامه ها را به صورت یکی از بزرگترین حماسه های ملی جهان درآورد و آنرا جاودانه ساخت. اثری که قهرمان ملی آن ، رستم نه فقط همتای آشیل در ایلیاد هومر که به تنهایی برابر نهاده آشیل و هکتور در ایلیاد است. پهلوانی که اسطوره توانایی و تدبیر و خرد و وطن خواهی و فداکاری است.

سال 2010 میلادی از طرف سازمان فرهنگی یونسکو سال فردوسی نام گرفت و امسال که سال 1390 خورشیدی است بسیار خرسندیم که در آستانه آغاز دومین هزاره سرایش شاهنامه فردوسی، به تجلیل از نام و مقام وی برخاسته ایم . اولین جشن هزاره فردوسی در سال 1313 در ایران و بسیاری از کشورهای جهان نظیر روسیه، فرانسه، انگلستان، آلمان، ایتالیا، بلژیک، دانمارک، هندوستان، ژاپن، سویس و لهستان برگزار شده است و اکنون در گرماگرم برگزاری جشن هزاره دوم پیدایش شاهنامه هستیم. سال اتمام شاهنامه را سال 389 ه. ق « برابر با 999 میلادی» و یا 400 ه.ق «برابر با 1010میلادی» دانسته اند و اکنون بیش از هزار سال از آن زمان گذشته و وارد  هزاره دوم سرایش حماسه ملی ایران شده­ایم.

در ادامه این مراسم دکتر واثق عباسی یکی از اساتید دانشکده زبان وادبیات فارسی به شاهنامه خوانی پرداخت ودر ادامه نیز طی سخنرانی تخصصی در زمینه «مرز اسطوره با تاریخ» مطالبی را به اختصار مطرح نمود.

در خاتمه این همایش از 9 تن از دانشجویان ودست اندرکارانی که با ارائه کارهای هنری در برگزاری این همایش همت گماشتند تجلیل وسپاسگزاری شد.

 

 

عنوان در صفحه اصلی: همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی